14 Mayıs 2007 Pazartesi

Traverten Mermer Dunyasi

Dogal Tas Sicakligi………

Mekanlarimizi, doganin bizlere sundugu traverten taslar ile dosemenin vakti geldi de geciyor. Avrupa ve Amerika, dogal ve estetigin bilesimi olan ulkemizin dogal traverten taslarini bizlerden once kesfetti. Sira Turkiye’de ki mekanlarimizda……

HAZIRLAYAN: Seref Akgun

Doga’nin bizlere actigi kucak yalnizca soluklanmamizdan ibaret degil. Sanki, bizlerin yasamsal gereksinimlerimizin alt yapisida sunulmus bizlere. Yasadigimiz, dokundugumuz, bastigimiz ve de kisacasi yasamimizin buyuk bir bolumunu gecirdigimiz mekanlarimiz icin var olan dogal taslar ulkemizin en onemli ihracat kaynagi oldu su gune kadar. Fakat, biz mekanlarimizda dogal tas’i yeterince kullaniyormuyuz? Yanit: Hayir. Dunyanin en buyuk tuketicisi konumunda bulunan ABD, 1990’li yillarda Turk Dogal tasini-Travertenini kesfetti. Amerikan filmlerinde ibretle izlediginiz elegant malikanelerin, Turkiye’nin dogal taslari ile kaplandigini da biliyormuydunuz?

Avrupa’ya seyahat edenlerimizin, tas yapi mimarisine olan hayranliklarini neden bizler ulkemizde yasatamiyoruz? Bu ulke bizim, bizler ve cocuklarimiz guzellestirecegiz artik var olan mekanlarimizi - doga’nin yardimi ile.

Ozunde “Kalsiyum Karbonat” olan traverten, doga’dan temin edilerek yuksek teknoloji iceren tesislerde islenip karsimiza, ic ve dis mekan yer ve duvar kaplamalari, mozaik islemesi, sutun-kolon, banyo evyesi, yuzme havuz tasarimlari, somine, v.s, ile cikiyor.

Nedir Dogal Tas’in avantajlari?
O bir Akdeniz kulturu, O bir naturel ve estetik gorunum. Uzun omurlulugu, kolay temizlenebilirligi ve bakim’in otesinde mekaniniza yapacaginiz bir arti deger, degerini katlayan bir olgu, bir yatirim.

Zamanlarimiz kisitli. Dag-Tas dolasmaniza ve/veya kapi-kapi showroom gezerek zaman israfinada bir cozum bulundu “Tas Galeri” tarafindan. “Tas Galeri’nin uzman muhendis kadrosu, mekaninizda ucretsiz kesif yapip, mekanininiza uygun olculerin tavsiyesini ve projelendirmesini yapiyor.
www.tasgaleri.com ‘un inanilmaz secenek sundugu web sitesinden begendiginiz renklerdeki dogal taslar’i secmeniz yeterli. Istenilen olculerde, yer, duvar, mutfak tezgah arkasi, banyo, havuz, ic ve dis mekanlariniz, Tas Galeri’nin uzman teknik doseme ustalari tarafindan uygulaniyor.

Tas Galeri’nin ABD’de dogal tas konusunda yillarca deneyimli muhendis kadrolari, artik Turkiye’mize Florida, California ve Arizona ruzgarlari estiriyor.

Sorulariniz icin:
info@tasgaleri.com
Maden Muh. Seref Akgun
Tas Galeri
Ege Muhendislik Ltd.

www.tasgaleri.com
Tel: (212) 3207926 - 27

Hiç yorum yok: